Publikavimo data: 2024-05-19
Paprastas pyragas
Šis sausainių receptas yra išradingas savo paprastumu. Iš miltų, kiaušinių ir cukraus mišinio gaunama tešla, kurią galima iškepti į bet ką, naudojant orkaitę. Įprasta manyti, kad sausainiai buvo išrasti Anglijoje, tačiau senovės persai sausainių tešlą gamino jau XVII a. pr. Oro biskvitas ir švelnus kremas - skanaus pyrago pradedantiems kulinarams pagrindas. Nepaisant įspūdingo ingredientų sąrašo, torto receptas yra paprastas. Pateikiame žingsnis po žingsnio paprastą naminio torto receptą, su kuriuo susidoros kiekvienas.
Žingsnis 1
Supilkite cukrų į kiaušinius ir išplakite mikseriu didžiausiu greičiu iki tirštos, purios masės.
Žingsnis 2
Į kiaušinių masę suberkite miltus ir išmaišykite. Tada supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite kakavą ir vanilinį cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol iškeps. Pirmąsias 15 minučių neatidarykite orkaitės, kad oras neatvėstų. Po 25-30 minučių sausainius patikrinkite dantų krapštuku. Dantų krapštuku pradurkite pyragą, ant dantų krapštuko neturėtų likti tešlos.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Į grietinę suberkite cukrų ir gerai išplakite. Supilkite jogurtą. Atskirame dubenyje suplakite grietinėlę ir sumaišykite su grietinės mišiniu.
Žingsnis 5
Atvėsinkite pyragą ir perpjaukite jį išilgai į 3 dalis. Pyragus aptepkite paruoštu kremu ir sumontuokite tortą. Palikite jį šaldytuve kelioms valandoms, kad įsigertų ir kremas sutirštėtų.
Kategorijos