Paprastas pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Paprastas pyragas

Šis sausainių receptas yra išradingas savo paprastumu. Iš miltų, kiaušinių ir cukraus mišinio gaunama tešla, kurią galima iškepti į bet ką, naudojant orkaitę. Įprasta manyti, kad sausainiai buvo išrasti Anglijoje, tačiau senovės persai sausainių tešlą gamino jau XVII a. pr. Oro biskvitas ir švelnus kremas - skanaus pyrago pradedantiems kulinarams pagrindas. Nepaisant įspūdingo ingredientų sąrašo, torto receptas yra paprastas. Pateikiame žingsnis po žingsnio paprastą naminio torto receptą, su kuriuo susidoros kiekvienas.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
263 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprastas pyragas Žingsnis 1
Supilkite cukrų į kiaušinius ir išplakite mikseriu didžiausiu greičiu iki tirštos, purios masės.

Žingsnis 2

Į kiaušinių masę suberkite miltus ir išmaišykite. Tada supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite kakavą ir vanilinį cukrų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Paprastas pyragas Žingsnis 3
Supilkite tešlą į kepimo indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol iškeps. Pirmąsias 15 minučių neatidarykite orkaitės, kad oras neatvėstų. Po 25-30 minučių sausainius patikrinkite dantų krapštuku. Dantų krapštuku pradurkite pyragą, ant dantų krapštuko neturėtų likti tešlos.

Žingsnis 4

Paprastas pyragas Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Į grietinę suberkite cukrų ir gerai išplakite. Supilkite jogurtą. Atskirame dubenyje suplakite grietinėlę ir sumaišykite su grietinės mišiniu.

Žingsnis 5

Paprastas pyragas Žingsnis 5
Atvėsinkite pyragą ir perpjaukite jį išilgai į 3 dalis. Pyragus aptepkite paruoštu kremu ir sumontuokite tortą. Palikite jį šaldytuve kelioms valandoms, kad įsigertų ir kremas sutirštėtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos