Publikavimo data: 2024-05-25
Paprastas pyragas su grybais orkaitėje
Aromatingas pyragas su austrių grybais ir keptais svogūnais ant smėlinės tešlos. Pagrindinis patiekalo akcentas - grietinės įdaras, kuris suteikia pyragui švelnumo ir kreminės konsistencijos. Tokie pyragaičiai puikiai tinka pobūviui, paprastam užkandžiui ar priešpiečiams. Pyragas su grybais gali būti patiekiamas kaip priedas prie sriubos ar sultinio.
Žingsnis 1
Sviestą užšaldykite ir stambiai sutarkuokite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Į sviestą suberkite miltus ir druską. Trinkite visus ingredientus, kol taps trupiniai.
Žingsnis 3
Į grietinę ir miltų trupinius įmaišykite grietinę ir išminkykite tešlą. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Kol tešla kyla šaldytuve, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną, o pievagrybius suplėšykite juostelėmis.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite pievagrybius ir svogūnus ant vidutinės ugnies 7-10 minučių, kol taps auksinės spalvos. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 7
Paruoškite pyrago įdarą. Dubenyje sumaišykite du kiaušinius, 100 g grietinės ir žiupsnelį druskos.
Žingsnis 8
Kai tešla atvės, iškočiokite ją iki 4-5 mm storio. Įdėkite tešlą į pyrago formą, suformuodami apvadą. Kepkite pagrindą orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 9
Į paruoštą pagrindą sudėkite keptus pievagrybius ir svogūnus ir užpilkite kiaušinių bei grietinės mišiniu.
Žingsnis 10
Pašaukite pyragą atgal į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Leiskite atvėsti ir išimkite iš formos.
Žingsnis 11
Grybų pyragas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos