Publikavimo data: 2025-08-17
Paprastas pyragas su malta mėsa ir kopūstais
Jei liko stiklinė kefyro ir šaldytuve ilgai liūdėję kopūstai, skubiai eikite gaminti pyrago. Labai paprastas, skanus ir sotus.
Žingsnis 1
Įdarui į keptuvę įpilkite 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir apkepkite smulkintus kopūstus, maltą mėsą, morkas (nebūtinai), įberkite žolelių. Pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 2
Paruoškite pyrago įdarą. Sumaišykite kefyrą, majonezą, kiaušinius ir kepimo miltelius. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Į mišinį suberkite miltus. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Pusę tešlos supilkite į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus sudėkite maltos mėsos ir kopūstų faršą.
Žingsnis 5
Ant įdaro uždėkite kitą pusę tešlos. Jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 6
Pašaukite pyragą į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 1 valandai.
Žingsnis 7
Išimkite iš orkaitės pagardintą pyragą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
Kategorijos