Publikavimo data: 2024-06-23
Paprastas šaltibarščių receptas
Cholodecas - tai patiekalas, nuo seno žinomas įvairiuose miestuose ir šalyse. Pagal šį paprastą receptą jį galite paruošti gana greitai. Kad šaltibarščiai gerai sušaltų, būtina naudoti kiaulių pėdas, ausis, uodegas arba smegenų kaulus. Jei virdami šaltibarščius į lukštus įdėsite svogūnų, sultinys bus auksinis. Būtina laikytis ingredientų proporcijų, kad šaltibarščiai būtų tiršti. Šaldytuve jis laikomas ne ilgiau kaip dvi dienas.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Į puodą sudėkite kiaulės kojas, vištieną ir kiaulieną. Įpilkite vandens ir palikite 3 valandoms. Pastatykite puodą ant viryklės, kai vanduo užvirs, nuimkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Sudėkite daržoves prie mėsos. Į puodą su mėsa sudėkite morkas ir svogūnus ir troškinkite dar 1 valandą. Įberkite druskos, pipirų ir lauro lapų ir troškinkite dar 30 minučių. Nuimkite puodą nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Aprenkite šaltibarščius. Mėsą išimkite iš sultinio ir smulkiai supjaustykite. Nuovirą perkoškite per sietelį, paskui per sūrmaišį. Vienodas mėsos dalis sudėkite į piales, pabarstykite česnaku ir užpilkite sultiniu. Dėkite cholodets į šaldytuvą 6 valandoms sustingti.
Kategorijos