Publikavimo data: 2025-08-20
Paprastas terinas su rūkyta krūtinine ir žvėrienos dešrelėmis
Nepaisant to, kad terinas laikomas aukštosios prancūzų virtuvės patiekalu ir kartais jo receptus sudaro iki 200 ingredientų, jį gana lengva paruošti net ir namuose. Terinas - tai mėsos patiekalas, kepamas kaip nedidelė duona iš mėsos su įvairiais priedais, suteikiančiais ypatingą skonį. Ant šventinio stalo terinas užima svarbią vietą tarp užkandžių, o supjaustytas griežinėliais atrodo labai įspūdingai.
Žingsnis 1
Pievagrybius ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, medžioklės dešreles - apskritimais, o rūkytą vištienos krūtinėlę - nedideliais arbatinukais ar griežinėliais.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir jame pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, tada sudėkite grybus ir kepkite, kol išgaruos skystis, ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite faršą ir visus kitus ingredientus. Susmulkinkite krapus ir išspauskite citrinos sultis. Juos taip pat sudėkite į maltą mėsą ir dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Kepimo formą gerai ištepkite aliejumi ir sudėkite į ją faršą, sutankinkite, kad iš jos pasišalintų oras, ir išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50 minučių 180 ℃ temperatūroje.
Kategorijos