Paprastas trupinių plovo receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Paprastas trupinių plovo receptas

Plovas yra tradicinis patiekalas, atkeliavęs pas mus iš Rytų virtuvės. Yra daugybė plovo gaminimo receptų, tačiau pagal šį receptą jis yra ypač aromatingas ir sultingas. Ryžiai išlieka purūs ir sugeria visus prieskonių skonius ir aromatus. Į plovas įberkite mėgstamų prieskonių. Šiam patiekalui paruošti nereikės daug laiko ir pastangų. Gausite trapius ryžius su minkšta mėsa ir daržovėmis!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
201 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.47/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprastas trupinių plovo receptas Žingsnis 1
Pilavą geriau virti storadugniame puode. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įpilkite į katilą aliejaus ir pastatykite ant ugnies. Po minutės sudėkite filė gabalėlius. Kepkite mėsą po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 2

Paprastas trupinių plovo receptas Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, susmulkinkite svogūnus ir morkas. Svogūnus galima supjaustyti pusžiedžiais arba plonais ketvirčiais. Morkas supjaustykite pusžiedžiais arba strypeliais. Svogūnus ir morkas sudėkite prie mėsos. Kepkite 4-5 minutes. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Įberkite mėgstamų plovo prieskonių. Viską išmaišykite.

Žingsnis 3

Paprastas trupinių plovo receptas Žingsnis 3
Česnako galvutę padalykite į skilteles, nuplaukite, bet nenulupkite odelės. Ryžius gerai nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Ryžius sudėkite ant mėsos ir ant viršaus užklijuokite 5-6 česnako skilteles. Nemaišykite! Ant viršaus galite šiek tiek pasūdyti. Užpilkite plovą virintu vandeniu ir virkite po dangčiu 20 minučių, kol ryžiai bus paruošti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos