Publikavimo data: 2024-06-08
Paprastas trupinių plovo receptas
Plovas yra tradicinis patiekalas, atkeliavęs pas mus iš Rytų virtuvės. Yra daugybė plovo gaminimo receptų, tačiau pagal šį receptą jis yra ypač aromatingas ir sultingas. Ryžiai išlieka purūs ir sugeria visus prieskonių skonius ir aromatus. Į plovas įberkite mėgstamų prieskonių. Šiam patiekalui paruošti nereikės daug laiko ir pastangų. Gausite trapius ryžius su minkšta mėsa ir daržovėmis!
Žingsnis 1
Pilavą geriau virti storadugniame puode. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įpilkite į katilą aliejaus ir pastatykite ant ugnies. Po minutės sudėkite filė gabalėlius. Kepkite mėsą po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, susmulkinkite svogūnus ir morkas. Svogūnus galima supjaustyti pusžiedžiais arba plonais ketvirčiais. Morkas supjaustykite pusžiedžiais arba strypeliais. Svogūnus ir morkas sudėkite prie mėsos. Kepkite 4-5 minutes. Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Įberkite mėgstamų plovo prieskonių. Viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Česnako galvutę padalykite į skilteles, nuplaukite, bet nenulupkite odelės. Ryžius gerai nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Ryžius sudėkite ant mėsos ir ant viršaus užklijuokite 5-6 česnako skilteles. Nemaišykite! Ant viršaus galite šiek tiek pasūdyti. Užpilkite plovą virintu vandeniu ir virkite po dangčiu 20 minučių, kol ryžiai bus paruošti.
Kategorijos