Publikavimo data: 2024-06-09
Paprastas vištienos pyragas su bulvėmis
Naminio kepimo mėgėjams siūlome nesudėtingą receptą gardžiam pyragui, kurio įdarą sudaro bulvės ir vištiena, pagaminti. Tokį kvapnų ir paprastą pyragą su bulvėmis ir vištiena galima paruošti bet kuriai šventei. Pyragą galima drąsiai priskirti prie "nebrangių" patiekalų, nes naudojami produktai yra prieinami ir ekonomiški. Šio vištienos ir bulvių pyrago recepto tešla minkoma su tokiu rūgštaus pieno produktu kaip pienas. Ilgai laukti, kol tešla pakils, nereikės, nes pyragą reikia pradėti gaminti iš karto po užminkymo.
Žingsnis 1
Išlydykite sviestą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Ant silpnos ugnies pašildykite pieną iki drungno. Į sviestą supilkite pieną ir sodą. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 2
Tada į dubenį suberkite miltus ir užminkykite tešlą, kuri turi būti minkšta ir nelipti prie rankų. Uždenkite tešlą maistine plėvele arba rankšluosčiu ir atidėkite į šalį. Tešlą galite palikti šiltoje vietoje.
Žingsnis 3
Įdarui sumaišykite bulves, filė, svogūnus ir žoleles. Įdarą sumaišykite su druska ir pipirais pagal skonį. Jei turite mėgstamų mėsos ir bulvių prieskonių, galite jų įdėti šiame etape.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Atskirkite 1/3 tešlos ir atidėkite į šalį. Didesnę tešlos dalį iškočiokite kočėlu į maždaug 0,5 cm storio apskritimą. Pyrago formą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite miltais. Į formą įdėkite tešlą, padarydami maždaug 3-4 cm aukščio apvadą.
Žingsnis 5
Tada ant tešlos dėkite įdarą. Kitą tešlos dalį iškočiokite į apskritimą ir uždenkite įdaru. Užspauskite pyrago kraštus, sujungdami apatinį tešlos sluoksnį su viršutiniu. Tešlos viduryje padarykite nedidelę skylutę, kad išeitų garai. Įmuškite kiaušinį. Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir 45-50 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos