Paprasti blyneliai iš mielinės tešlos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Paprasti blyneliai iš mielinės tešlos

Pagal šį receptą pagaminti blynai būna purūs ir skanūs. Su recepte nurodytu cukraus kiekiu blynai jau yra gana saldūs, tačiau saldumo laipsnį galite reguliuoti pagal savo skonį sumažindami arba pridėdami cukraus maišydami tešlą.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Paprasti blyneliai iš mielinės tešlos Žingsnis 1
Pašildykite vandenį. Vanduo turi būti šiltas, 35-42 °C temperatūros. Vandenyje ištirpinkite cukrų, suberkite mieles ir gerai išmaišykite. Į skystį suberkite miltus ir sviestą ir vėl gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Paprasti blyneliai iš mielinės tešlos Žingsnis 2
Palikite tešlą 50 minučių kambario temperatūroje, kad pakiltų.

Žingsnis 3

Paprasti blyneliai iš mielinės tešlos Žingsnis 3
Ant įkaitintos keptuvės plonu sluoksniu supilkite tešlą. Kepkite blyną iš abiejų pusių, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepti patiekalai, užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pusryčiai, Užgavėnės, blynai, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, blynai su kiaušiniu

Kategorijos