Publikavimo data: 2025-08-17
Paprasti blyneliai iš mielinės tešlos
Pagal šį receptą pagaminti blynai būna purūs ir skanūs. Su recepte nurodytu cukraus kiekiu blynai jau yra gana saldūs, tačiau saldumo laipsnį galite reguliuoti pagal savo skonį sumažindami arba pridėdami cukraus maišydami tešlą.
Žingsnis 1
Pašildykite vandenį. Vanduo turi būti šiltas, 35-42 °C temperatūros. Vandenyje ištirpinkite cukrų, suberkite mieles ir gerai išmaišykite. Į skystį suberkite miltus ir sviestą ir vėl gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Palikite tešlą 50 minučių kambario temperatūroje, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Ant įkaitintos keptuvės plonu sluoksniu supilkite tešlą. Kepkite blyną iš abiejų pusių, kol apskrus.
Kategorijos