Publikavimo data: 2024-06-08
Paprasti koldūnai
Visi žino ir mėgsta koldūnus - gerai žinomą, sveiką ir skanų karštą patiekalą. Tačiau vis mažiau yra namų šeimininkių, pasirengusių ilgai triūsti virtuvėje. Dažnai jos tiesiog neturi laisvo laiko šiam gana sudėtingam procesui. Mūsų paprastas receptas padės pagreitinti koldūnų ruošimą senos geros koldūnų gaminimo mašinos dėka. Sutaupysite daug laiko formavimui, o skonis nė kiek nesuprastės.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir druskos, tada palaipsniui suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite. Pašildykite stiklinę vandens iki virimo. Supilkite į paruoštą mišinį, greitai maišydami, iš pradžių šaukštu, paskui rankomis. Išminkykite tešlą, tada padėkite ją 30 minučių pailsėti po maistine plėvele.
Žingsnis 2
Labai smulkiai supjaustykite svogūną, supjaustykite jį kubeliais ir sumaišykite su malta mėsa. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Likusią tešlą padalykite į 2 dalis, jas pakaitomis iškočiokite ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Iškočiotas sluoksnis turi būti labai plonas, ne storesnis kaip 3 mm storio. Jo dydis turėtų atitikti koldūnų keptuvės dydį.
Žingsnis 3
Pirmąjį sluoksnį dėkite ant miltais pabarstytos koldūnų keptuvės. Iš maltos mėsos iškočiokite rutuliukus, sudėkite juos į ertmes, uždenkite antruoju iškočiotu sluoksniu. Viršų iškočiokite kočėlu. Apverskite koldūnų keptuvę, kad atsiskirtų koldūnai. Išvirkite juos pasūdytame vandenyje. Virti reikia 7 minutes, kai vanduo užverda ir koldūnai išplaukia. Išimkite koldūnus iš puodo skepetaite, sudėkite į serviravimo dubenį, įdėkite sviesto.
Kategorijos