Publikavimo data: 2024-06-16
Paprasti ploni blyneliai ant pieno
Norint pagaminti plonus pieno blynus, nereikia jokių ypatingų gudrybių. Kuo skystesnė tešla, tuo plonesni bus blyneliai. Blyneliai taps apskrudę, jei juos kepsite su mielėmis. Kad blyneliai būtų porėti, mažoje skylutėje dalį pieno į tešlą reikia įpilti šiek tiek karšto. Blynas paruoštas, kai jis turi auksinį raudonį ir traškius kraštus.
Žingsnis 1
Paimkite platų gilų dubenį, įmuškite kiaušinius ir cukrų. Suberkite miltus ir maišytuvu išmaišykite iki vientisos masės. Į tešlą supilkite pieną ir plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės. Įdėkite sviestą ir dar kartą išmaišykite. Leiskite tešlai pastovėti dešimt minučių.
Žingsnis 2
Keptuvę patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir gerai įkaitinkite ant ugnies. Supilkite tešlą į karštą keptuvę ir paskirstykite ją plonu sluoksniu. Apkepkite blynus iš abiejų pusių.
Kategorijos