Publikavimo data: 2024-06-09
Paprasti ryžiai su grybais
Nors senovės romėnai šampinjonus atrado dar prieš tūkstantį metų, o egiptiečiai juos laikė "faraonų maistu" ir "dievų maistu", šie grybai išpopuliarėjo tik XVII a. Prancūzijoje. Prancūzų ūkininkai juos augino Paryžiaus apylinkėse, dėl to šampinjonus imta vadinti "paryžietiškaisiais grybais", o iš prancūzų kalbos žodis "champignon" verčiamas kaip "grybas". Yra daugybė patiekalų su šiuo produktu, tačiau ryžiai su grybais yra vienas paprasčiausių ir sumaniausių.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. Ryžius sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir druską. Užvirinkite vandenį, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite apie 15-20 minučių. Tada nuimkite ryžius nuo ugnies, atidarykite dangtį ir uždenkite puodą virtuviniu rankšluosčiu, kad pasišalintų drėgmės perteklius.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite svogūnus bei česnakus, kol jie taps auksiniai. Sudėkite grybus, įberkite šiek tiek druskos, juodųjų pipirų ir džiovintų bazilikų. Viską išmaišykite ir kepkite kartu apie 10 minučių.
Žingsnis 3
Sumaišykite ryžius su daržovėmis. Sudėkite ryžius į daržoves, išmaišykite ir kepkite dar 3-4 minutes. Nuimkite nuo ugnies.
Kategorijos