Publikavimo data: 2024-06-23
Paprastos ir skanios žuvies salotos
Iš lengvai sūdytos lašišos galima pasigaminti paprastas ir skanias salotas. Žuvyje gausu Omega-6 ir Omega-3 rūgščių bei vitamino D. Temperatūrinio apdorojimo metu dalis naudingųjų medžiagų prarandama, kad jos išliktų sūdant lašišą. Tai lengva padaryti namuose - lašišos filė reikia pabarstyti rupia druska ir cukrumi ir palikti kambario temperatūroje, kol pasieks reikiamą sūdymo laipsnį. Jei reikia, žuvį galima apšlakstyti citrinos sultimis.
Žingsnis 1
Supjaustykite salotų ingredientus griežinėliais. Paruoštą lašišą, kiaušinius, bulves ir obuolį supjaustykite mažais maždaug 0,5 cm dydžio kubeliais. Žaliuosius svogūnus susmulkinkite žiedais.
Žingsnis 2
Suderinkite produktus. Į salotinę sudėkite susmulkintus produktus, supilkite majonezą ir išmaišykite.
Kategorijos