Paprastos keptos cukinijos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Paprastos keptos cukinijos

Nedaug kas žino, bet botanikai cukinijas priskiria uogoms, o ne daržovėms. Cukinijų valgymas labai palankiai veikia organizmą. Pirmą kartą cukinijas valgė italai, tikri skonio tendencijų kūrėjai. Jau tada žmonės suprato didžiulę šių augalų naudą, nors anksčiau vartojo tik jų sėklas ir žiedus. Šiandien šį neįkainojamai naudingą produktą kviečiame gaminti nuostabiame mėsos "apvalkale".
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Paprastos keptos cukinijos Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite kubeliais, o žoleles susmulkinkite. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai.

Žingsnis 2

Paprastos keptos cukinijos Žingsnis 2
Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais, kepkite maltą mėsą ant didelės ugnies ir maišykite, kol pakeis spalvą.

Žingsnis 3

Paprastos keptos cukinijos Žingsnis 3
Nupjovę kraštus ir sutarkuoję stambia tarka, cukiniją kartu su žolelėmis sudėkite į maltą mėsą. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 7 minutes.

Žingsnis 4

Paprastos keptos cukinijos Žingsnis 4
Supilkite keptuvės turinį į kepimo indą. Tada atskirame dubenyje kruopščiai įmuškite kiaušinius. Kiaušinių mišinį supilkite į formą su malta mėsa ir atsargiai išmaišykite.

Žingsnis 5

Paprastos keptos cukinijos Žingsnis 5
Įdėkite formą su gautu turiniu į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos