Publikavimo data: 2025-08-18
Paprastos keptos cukinijos
Nedaug kas žino, bet botanikai cukinijas priskiria uogoms, o ne daržovėms. Cukinijų valgymas labai palankiai veikia organizmą. Pirmą kartą cukinijas valgė italai, tikri skonio tendencijų kūrėjai. Jau tada žmonės suprato didžiulę šių augalų naudą, nors anksčiau vartojo tik jų sėklas ir žiedus. Šiandien šį neįkainojamai naudingą produktą kviečiame gaminti nuostabiame mėsos "apvalkale".
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite kubeliais, o žoleles susmulkinkite. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 2
Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais, kepkite maltą mėsą ant didelės ugnies ir maišykite, kol pakeis spalvą.
Žingsnis 3
Nupjovę kraštus ir sutarkuoję stambia tarka, cukiniją kartu su žolelėmis sudėkite į maltą mėsą. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 7 minutes.
Žingsnis 4
Supilkite keptuvės turinį į kepimo indą. Tada atskirame dubenyje kruopščiai įmuškite kiaušinius. Kiaušinių mišinį supilkite į formą su malta mėsa ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 5
Įdėkite formą su gautu turiniu į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos