Publikavimo data: 2024-10-13
Paprastos rausvosios lašišos, agurkų ir šparaginių pupelių salotos
Rausvosios lašišos, agurkų ir šparaginių pupelių salotos yra neįtikėtinai naudingos dėl tokio produktų derinio viename patiekale. Rausvoji lašiša yra lengvai virškinamų baltymų šaltinis, todėl ji nepakeičiama dietinėje mityboje, skirtoje svoriui mažinti. Rausvosios lašišos naudą lemia polinesočiųjų riebalų rūgščių ir mineralinių medžiagų rinkinys: ji gerina odos ir plaukų būklę, stiprina nagus ir kaulus, normalizuoja medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Įkaitinkite broilerį (viršutinę orkaitės dalį) ir pastatykite groteles maždaug 10 cm atstumu nuo šilumos šaltinio. Iš abiejų pusių žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Padėkite žuvį ant kepimo skardos ir apšlakstykite avokadų aliejumi. Kepkite žuvį po broileriu 12 minučių, kol ji iškeps. Tada perkelkite į lėkštę ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite puodą, pripilkite vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Supilkite pupeles ir virkite apie 4 minutes. Tada pupeles nusausinkite ir palikite nusivarvėti. Paruoškite salotų padažą. Dideliame dubenyje sumaišykite avokadų aliejų ir laimo sultis.
Žingsnis 3
Iš anksto suplakite 2 laimus ir smulkintas petražoles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite agurkus, ridikėlius ir šparagines pupeles į dubenį su padažu. Žuvį sulaužykite dideliais gabalais, sudėkite į salotas ir atsargiai viską sumaišykite.
Kategorijos