Paprastos salotos su žuvies konservais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Paprastos salotos su žuvies konservais

Greitas, sveikas ir skanus - pagrindiniai mažai kalorijų turinčio prancūzų virtuvės patiekalo - Nicos miesto vizitine kortele tapusių Nicos salotų - tikslai. Šis patiekalas atsirado dar XVIII a. tarp žvejų. Tuomet privalomi ingredientai buvo vyno actas, ančiuviai, alyvuogės ir alyvuogių aliejus. Iki XX a. pabaigos patiekalas paplito visoje Europoje ir Amerikoje, o tradicinio recepto sudėtis pakito, patyrė daugybę variacijų. Šiuo metu nė viena receptų knyga neapsieina be salotų "Salad Nicoise".
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprastos salotos su žuvies konservais Žingsnis 1
Paruoškite tuno marinatą. Sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir juoduosius pipirus. Tunų filė sudėkite į marinatą. Palikite mirkti 30 minučių.

Žingsnis 2

Paprastos salotos su žuvies konservais Žingsnis 2
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Žirnelius 4 minutes blanširuokite lengvai pasūdytame vandenyje. Nusausinkite pupeles nusausindami jas sietelyje. Kiaušinius atsargiai supjaustykite griežinėliais. Virtas bulves supjaustykite apskritimais, pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, o ančiuvius smulkiai sukapokite. Tuno filė supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje kepkite filė alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies apie 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Paprastos salotos su žuvies konservais Žingsnis 3
Patiekite patiekalą. Salotų lapus išdėliokite lėkštėse ir ant jų išdėliokite kitus ingredientus. Paruoštas salotas užpilkite padažu. Papuoškite alyvuogėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos