Publikavimo data: 2024-06-23
Paprastos salotos su žuvies konservais
Greitas, sveikas ir skanus - pagrindiniai mažai kalorijų turinčio prancūzų virtuvės patiekalo - Nicos miesto vizitine kortele tapusių Nicos salotų - tikslai. Šis patiekalas atsirado dar XVIII a. tarp žvejų. Tuomet privalomi ingredientai buvo vyno actas, ančiuviai, alyvuogės ir alyvuogių aliejus. Iki XX a. pabaigos patiekalas paplito visoje Europoje ir Amerikoje, o tradicinio recepto sudėtis pakito, patyrė daugybę variacijų. Šiuo metu nė viena receptų knyga neapsieina be salotų "Salad Nicoise".
Žingsnis 1
Paruoškite tuno marinatą. Sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir juoduosius pipirus. Tunų filė sudėkite į marinatą. Palikite mirkti 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Žirnelius 4 minutes blanširuokite lengvai pasūdytame vandenyje. Nusausinkite pupeles nusausindami jas sietelyje. Kiaušinius atsargiai supjaustykite griežinėliais. Virtas bulves supjaustykite apskritimais, pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, o ančiuvius smulkiai sukapokite. Tuno filė supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje kepkite filė alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies apie 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Patiekite patiekalą. Salotų lapus išdėliokite lėkštėse ir ant jų išdėliokite kitus ingredientus. Paruoštas salotas užpilkite padažu. Papuoškite alyvuogėmis.
Kategorijos