Publikavimo data: 2024-05-19
Parfait
Parfait gimtinė - Prancūzija, tačiau deserto autoriaus vardas iki šių dienų neišliko. Žinoma, kad "tobulas, puikus" (prancūziškai) desertas buvo pripažintas 1894 m. Šiandien parfait patiekiamas įvairiuose pasaulio kraštuose ir yra šimtai jo variantų. Klasikinio recepto pagrindą sudaro grietinėlė, cukrus ir vanilė. Desertą galite pasigaminti ir namuose, vadovaudamiesi žingsnis po žingsnio pateiktomis instrukcijomis.
Žingsnis 1
Iš kiaušinių trynių paruoškite grietinėlę. Atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų. Į trynius suberkite cukraus pudrą ir vanilę. Plakite tol, kol susidarys vientisa puri masė.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite parfė. Atskirame dubenyje iki tirštumo suplakite grietinėlę, tada sudėkite trynius. Kiaušinių baltymus apšlakstykite citrinos sultimis ir suplakite. Tada sudėkite juos į grietinėlę ir trynių kremą ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Baigti ruošti desertą. Uždenkite kremą folija, patepkite ją aliejumi, tolygiai išdėliokite masę. Atsargiai apvyniokite folijos kraštus, kad ji sandariai uždengtų parfė. Įdėkite formą į šaldytuvą 6 valandoms.
Kategorijos