Pasninko žirnių kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Pasninko žirnių kotletai

Neįprasti kotletai be mėsos, kurie bus puikus sprendimas palengvinančiai dienai. Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą, užkandį arba garnyrą. Toks įdomus kotletų receptas, kuris tikrai patiks jūsų svečiams. O svarbiausia, jis nustebins absoliučiai kiekvieną. Tokie kotletai yra labai maistingi, tačiau kartu juose nėra daug kalorijų. Tokį patiekalą galima patiekti pasninkaujant. Kotletus galite papildyti keptais svogūnais, česnakais ar kitais prieskoniais.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pasninko žirnių kotletai Žingsnis 1
Žirnius išvirkite ½ sūdyto vandens. Kai žirniai bus paruošti, nusausinkite juos sietelyje. Taip nusausinsite skysčio perteklių. Perkoškite žirnius per sietelį arba sumalkite juos trintuvu.

Žingsnis 2

Pasninko žirnių kotletai Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite brokolius. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.

Žingsnis 3

Pasninko žirnių kotletai Žingsnis 3
Svogūnus kepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Pasninko žirnių kotletai Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite tarkuotus žirnelius, svogūną, smulkiai supjaustytus brokolius, įberkite prieskonių ir druskos pagal skonį.

Žingsnis 5

Pasninko žirnių kotletai Žingsnis 5
Iš kotletų suformuokite nedidelius rutuliukus, juos suplokite ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Žingsnis 6

Pasninko žirnių kotletai Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Kai aliejus įkais, pradėkite kepti kotletus. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 7

Pasninko žirnių kotletai Žingsnis 7
Iškeptus kotletus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos