Publikavimo data: 2024-06-22
Pasninko žirnių kotletai
Neįprasti kotletai be mėsos, kurie bus puikus sprendimas palengvinančiai dienai. Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą, užkandį arba garnyrą. Toks įdomus kotletų receptas, kuris tikrai patiks jūsų svečiams. O svarbiausia, jis nustebins absoliučiai kiekvieną. Tokie kotletai yra labai maistingi, tačiau kartu juose nėra daug kalorijų. Tokį patiekalą galima patiekti pasninkaujant. Kotletus galite papildyti keptais svogūnais, česnakais ar kitais prieskoniais.
Žingsnis 1
Žirnius išvirkite ½ sūdyto vandens. Kai žirniai bus paruošti, nusausinkite juos sietelyje. Taip nusausinsite skysčio perteklių. Perkoškite žirnius per sietelį arba sumalkite juos trintuvu.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite brokolius. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 3
Svogūnus kepkite keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite tarkuotus žirnelius, svogūną, smulkiai supjaustytus brokolius, įberkite prieskonių ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 5
Iš kotletų suformuokite nedidelius rutuliukus, juos suplokite ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Kai aliejus įkais, pradėkite kepti kotletus. Kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Iškeptus kotletus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius.
Kategorijos