Publikavimo data: 2024-04-08
Pekino kopūstų įdaras
Pekino kopūstais įdaryti kopūstai kepami keptuvėje. Šios daržovės lapai yra minkšti, todėl jie greičiau išverda nei baltagūžių kopūstų lapai. Europoje ir Amerikoje ši daržovė išpopuliarėjo nuo praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio, Rusijoje - vėliau. Įdarytiems Pekino kopūstams iš pekino kopūstų galima naudoti jautienos, kiaulienos, vištienos, kalakutienos mėsą. Įdarytiems kopūstams gaminti rinkitės stambios veislės Pekino kopūstus "Nika" arba "Bokal".
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Iš vištienos ir vieno svogūno pagaminkite maltą mėsą. Įdėkite virtų ryžių, smulkiai supjaustytų žolelių, druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite maltą mėsą iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Morkas 5 min. pakepinkite augaliniame aliejuje, sudėkite paprikas, pomidorus, česnakus ir žoleles. Išmaišykite, viską kartu kepkite dar 10 minučių, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą ir suformuokite įdarytus kopūstus. Vištienos faršą sumaišykite su keptomis daržovėmis. Ant kiekvieno Pekino kopūsto lapo dėkite po nedidelį kiekį gauto mėsos, daržovių ir ryžių mišinio ir susukite įdarytą kopūstą. Kepkite įdarytus kopūstus keptuvėje augaliniame aliejuje iš visų pusių 10 minučių. Tada įpilkite 100 ml vandens ir troškinkite po dangčiu dar 10-15 minučių, kol mėsa bus paruošta.
Kategorijos