Publikavimo data: 2025-08-17
Pekino kopūstų įdaras
Mėgstu įdarytus kopūstus, bet juos paruošti man yra žygdarbis. Kartą nusprendžiau paeksperimentuoti ir pagaminau juos su Pekino kopūstais. Viskas pavyko greitai ir paprastai. Lengvai padalinau lapus ir susukau vokelius. Dabar gaminu tik su juo. Lapai švelnūs ir minkšti. Įdarytus kopūstus valgo vienas arba du.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus ir morkas, tada svogūnus supjaustykite kubeliais, o morkas sutarkuokite.
Žingsnis 2
Morkas ir svogūnus apkepkite truputį aliejaus ir pabaigoje sudėkite sutrintą česnaką.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą sudėkite pusę kepsnio.
Žingsnis 4
Apvaliuosius ryžius nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu, galite virti apie 5 minutes. Tuomet suberkite į maltus ryžius, įberkite druskos, pipirų, itališkų žolelių ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Atskirkite Pekino kopūstų lapus. Sudėkite juos į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies 3-4 minutėms, priklausomai nuo lapų storio, kad jie taptų elastingi.
Žingsnis 6
Išimkite lapus (vandenį palikite vėliau užpilti ant įdarytų kopūstų) ir į juos suvyniokite maltos mėsos faršą su kepimu ir ryžiais.
Žingsnis 7
Antroje kepimo pusėje įpilkite pomidorų pastos arba kečupo ir grietinės, druskos ir prieskonių pagal skonį. Įpilkite šiek tiek vandens.
Žingsnis 8
Apkepkite vokelius ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus, kad įdaryti kopūstai neapvirstų.
Žingsnis 9
Į puodą sudėkite keptus įdarytus kopūstus ir nupilkite vandenį, kuriame buvo Pekino kopūstų lapai ir kepimo mišinys.
Žingsnis 10
Dėkite ant silpnos ugnies ir virkite, kol suminkštės, maždaug 30 minučių.
Kategorijos