Publikavimo data: 2025-08-18
Pekino kopūstų įdaras su naminės maltos mėsos faršu
Balandžiai atsirado XVIII a. Prancūzijoje. Tuo metu pasiturintys visuomenės sluoksniai gamino patiekalus iš balandžių mėsos. Neturtingieji sugalvojo alternatyvą šiam patiekalui. Jie sumaišydavo maltą mėsą su ryžiais ir suvyniodavo šį mišinį į kopūsto lapą. Iš čia ir kilo pavadinimas golubtsy.
Žingsnis 1
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną ir stambiai sutarkuotas morkas. Sudėkite pomidorų tyrę, o po 2 minučių - smulkiai supjaustytus kopūstus ir tarkuotus pomidorus.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, smulkiai supjaustytas žoleles, 100 g smulkintų kopūstų, keptą mėsą, druską ir juoduosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Apvyniokite įdarytus kopūstus, sudėkite į kepimo indą, užpilkite likusiu kepiniu ir įpilkite šiek tiek vandens. Uždenkite formą folija ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos