Publikavimo data: 2024-04-09
Penne arabiata.
"Arabiata" arba "Arabiata" yra tradicinis itališkas padažas, gaminamas iš pomidorų, alyvuogių aliejaus, česnakų ir aitriųjų paprikų. Į padažą taip pat dažnai dedama bazilikų. Padažas paprastai patiekiamas kartu su penne makaronais. Iš čia ir kilęs patiekalo pavadinimas "Pasta Arabiata". Šiam patiekalui taip pat galima naudoti spagečius, fusilli ir kitų rūšių makaronus. Patiekalas labai paprastas ir rafinuotas. Puikiai tinka romantiškam vakarėliui ar vakarienei.
Žingsnis 1
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais. Iš aitriųjų paprikų išimkite sėklas ir jas susmulkinkite.
Žingsnis 2
Suberkite "Penne" makaronus į vandenį ir virkite 5-7 minutes, kol jie taps al dente. Išvirusius makaronus išmeskite į sietelį.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Ant vidutinės ugnies 1-2 minutes pakepinkite česnaką ir aitriąją papriką. Į keptuvę sudėkite pomidorus su jų sultimis, išmaišykite ir troškinkite, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Sudėkite virtus "Penne" makaronus. Išmaišykite ir virkite dar 1-2 minutes, kad padažas apsemtų makaronus. Dėkite "Penne arabiata" į lėkštę ir papuoškite bazilikų lapeliais. Gero apetito!
Kategorijos