Penne arabiata. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Penne arabiata.

"Arabiata" arba "Arabiata" yra tradicinis itališkas padažas, gaminamas iš pomidorų, alyvuogių aliejaus, česnakų ir aitriųjų paprikų. Į padažą taip pat dažnai dedama bazilikų. Padažas paprastai patiekiamas kartu su penne makaronais. Iš čia ir kilęs patiekalo pavadinimas "Pasta Arabiata". Šiam patiekalui taip pat galima naudoti spagečius, fusilli ir kitų rūšių makaronus. Patiekalas labai paprastas ir rafinuotas. Puikiai tinka romantiškam vakarėliui ar vakarienei.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
271 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
38 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Penne arabiata. Žingsnis 1
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais. Iš aitriųjų paprikų išimkite sėklas ir jas susmulkinkite.

Žingsnis 2

Penne arabiata. Žingsnis 2
Suberkite "Penne" makaronus į vandenį ir virkite 5-7 minutes, kol jie taps al dente. Išvirusius makaronus išmeskite į sietelį.

Žingsnis 3

Penne arabiata. Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Ant vidutinės ugnies 1-2 minutes pakepinkite česnaką ir aitriąją papriką. Į keptuvę sudėkite pomidorus su jų sultimis, išmaišykite ir troškinkite, kol sutirštės.

Žingsnis 4

Penne arabiata. Žingsnis 4
Sudėkite virtus "Penne" makaronus. Išmaišykite ir virkite dar 1-2 minutes, kad padažas apsemtų makaronus. Dėkite "Penne arabiata" į lėkštę ir papuoškite bazilikų lapeliais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos