Penne rigate su grietinėlės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Penne rigate su grietinėlės padažu

Penne - tai bene populiariausia Italijoje makaronų forma, kuri yra plunksnuotas vamzdelis su išilginiais briaunelėmis. Būtent dėl makaronų skersmens ir briaunų jie gali visiškai įsigerti į padažą. Šiam receptui galima naudoti ir kitų rūšių makaronus, pavyzdžiui, kriaukleles, farfalle, fusilli. Orientuokitės pagal savo pageidavimus. Svarbiausia imti kokybiškus makaronus iš kietųjų kviečių, tada jūsų makaronai bus puikūs.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
50 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Penne rigate su grietinėlės padažu Žingsnis 1
Įdėkite "Penne rigate" į šiek tiek pasūdytą verdantį vandenį ir virkite makaronus iki al dente, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais. Virti reikėtų maždaug 12 minučių.

Žingsnis 2

Penne rigate su grietinėlės padažu Žingsnis 2
Kol makaronai verda, paruoškite grietinėlės padažą. Į nedidelį prikaistuvį supilkite rafinuotą aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką. Tai turėtų skleisti specifinį česnakų aromatą, to pakanka, tačiau česnakų kepti nebūtina.

Žingsnis 3

Penne rigate su grietinėlės padažu Žingsnis 3
Kai tik pasirodys česnakų aromatas, pradėkite pilti pieno grietinėlę ir, nuolat maišydami būsimą padažą, virkite ant silpnos ugnies 10 minučių.

Žingsnis 4

Penne rigate su grietinėlės padažu Žingsnis 4
Praėjus nurodytam laikui, į padažą sudėkite lydytą sūrį ir viską gerai išmaišykite. Jis turi visiškai ištirpti ant didelės ugnies.

Žingsnis 5

Penne rigate su grietinėlės padažu Žingsnis 5
Išvirusius makaronus išmeskite į sietelį ir leiskite jiems visiškai nusausėti. Niekada neplaukite makaronų po vandeniu, kad nesugadintumėte tikrojo makaronų skonio. Tik žemos kokybės kvietinius makaronus reikėtų skalauti po vandeniu, nes šiame produkte yra daug krakmolo, dėl kurio makaronai sulimpa. Grąžinkite makaronus į puodą, supilkite ant jų padažą ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, troškiniai, daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, sala, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, agurkų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, makaronai (makaronai), funchoza, azijietiški makaronai, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga, funchoza su daržovėmis, makaronai su daržovėmis, funchoza su paprikomis, funchoza su agurkais, makaronai su morkomis, makaronai su česnakais, funchoza su morkomis.

Kategorijos