Publikavimo data: 2024-05-25
Penne su Bolonijos padažu
Bolonijos (Italija) gyventojai skeptiškai vertina įvairiausias garsiojo padažo variacijas ir tvirtina, kad jame turi būti tik dviejų rūšių mėsa, šoninė, daržovės, sultinys ir vynas. Tačiau jau daugelį metų visas pasaulis šlovina konservuotų makaronų padažų išradimą, dėl kurio gurmaniškos vakarienės tapo greitos ir nebrangios. Net ir patys italai vakarais mielai atidaro boloniškojo padažo stiklainį, kad per kelias minutes pasigamintų mėgstamų makaronų.
Žingsnis 1
Išvirkite makaronus. Į platų puodą supilkite vandenį, užvirinkite ant didelės ugnies ir pasūdykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, supilkite į vandenį "Penne" makaronus, išmaišykite ir virkite, kol suminkštės, 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Užpilkite makaronus padažu. Perpilkite paruoštą Bolonijos padažą iš stiklainio į nedidelį puodą ir kaitinkite neužvirindami. Supilkite padažą į makaronus ir gerai išmaišykite.
Kategorijos