Publikavimo data: 2024-05-19
Penne su pomidorais
Norėdami gaminti penne su pomidorais kaip italai, pačius makaronus reikia išvirti iki al dente. Tam juos virkite minutę trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Tikri makaronai niekada nebus trapūs ir birūs. Pomidorus galima naudoti šviežius arba konservuotus. Prieskonių kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorų padažą. Įdėkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite česnaką bei porus. Supilkite pomidorų mišinį, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinėlę ir uždenkite dangčiu. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite penne. Supilkite verdantį vandenį iš virdulio į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies, sudėkite penne ir išmaišykite. Virkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, nuolat maišydami. Tuomet nusausinkite per sietelį ir grąžinkite penne į puodą.
Žingsnis 3
Suderinkite produktus. Sumaišykite penne su pomidorų padažu ir gerai išmaišykite. Įdėkite bazilikų.
Kategorijos