Publikavimo data: 2024-04-14
Perlinė košė su daržovėmis
Košė būtinai įtraukiama į sveikos mitybos besilaikančio asmens racioną. Viena iš naudingiausių košių yra perlinė košė. Ši kruopų košė yra rekordininkė pagal ląstelienos kiekį, joje taip pat gausu vitaminų ir mikroelementų. Perlinių kruopų košei pagardinti rekomenduojama įdėti kepintų svogūnų, morkų, paprikų ir česnakų. Perlinė košė su daržovėmis taps įdomiu garnyru ir tiks kaip savarankiškas patiekalas.
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūnus.
Žingsnis 3
Morkas galima supjaustyti arba stambiai sutarkuoti.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite česnaką ir žoleles.
Žingsnis 5
Išbrinkusius perlinių kruopų ketvirčius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu santykiu 1:3. Užvirus kruopas virkite 50 minučių.
Žingsnis 6
Paimkite gilią keptuvę, patepkite ją alyvuogių aliejumi ir išdėliokite kepti svogūnus, morkas ir paprikas.
Žingsnis 7
Į daržoves suberkite papriką ir manų kruopas.
Žingsnis 8
Išmaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 9
Prie keptų daržovių sudėkite virtą perlinę sriubą.
Žingsnis 10
Pagal skonį įberkite prieskonių ir išmaišykite. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos