Perlinė košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Perlinė košė

Perlinė košė verdama orkaitėje ir būna labai skani. Jai ruošti rinkitės tik šviesias, be dėmių perlines kruopas. Tai garantija, kad jų galiojimo laikas dar nepasibaigęs. Paruošta košė tradiciškai vadinama "perlovka". Šis žodis kilęs iš senosios rusų kalbos žodžio "perly", kuris reiškia "perlai". Senovėje perlovkos košė buvo populiari senovės Romoje. Ją valgė gladiatoriai. Perlinėse kruopose gausu vitaminų, jos stiprina imuninę sistemą ir puoselėja grožį.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Perlinė košė Žingsnis 1
Paruoškite košę. Užpilkite košę karštu vandeniu ir užvirinkite. Nusunkite vandenį. Perlinę košę perkelkite į keraminį puodą arba ketaus indą. Įpilkite aliejaus. Supilkite 3 puodelius šalto vandens ir druskos. Išmaišykite. Uždenkite dangčiu. Dėkite į orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos