Publikavimo data: 2024-04-08
Miežių košė ant vandens
Atsižvelgiant į tai, kad miežinėse kruopose yra labai daug krakmolo, klasikinis jų virimas puode dažnai būna klampus, lipnus ir dėl to neatrodo labai apetitiškai. Dėl šios priežasties ji nepelnytai buvo pamiršta. Paruoštos trapios košės pasitaiko labai retai, tačiau jei žinote, ką reikia daryti, kad rezultatas būtų norimo efekto, košė vėl taps populiari ant pietų stalo.
Žingsnis 1
Paskrudinkite kruopas. Kruopas supilkite į sausą, karštą keptuvę. Maišykite apie 7-10 minučių. Kai visos kruopos tolygiai apkeps ir įgaus bronzinę spalvą, kruopos bus paruoštos kepimui.
Žingsnis 2
Išvirkite košę. Pasūdykite vandenį puode ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, maišykite, kad druska ištirptų. Į verdantį vandenį supilkite paskrudintas kruopas. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 20 minučių. Periodiškai maišykite košę, kad ji nesuliptų. Kai visas skystis išgaruos, košė bus paruošta.
Žingsnis 3
Paruoškite košę. Paskirstykite miežinę košę lėkštėse, į kiekvieną porciją įdėkite po 10 g sviesto.
Kategorijos