Publikavimo data: 2024-04-14
Perlinės žuvys su vištiena
Perlovka yra vienas iš naudingiausių grūdų. Termiškai apdorojant ji įgauna riešutų skonį. Avinžirniai kartu su vištiena yra didelės maistinės vertės patiekalas: jame gausu baltymų, ląstelienos, vitaminų ir mikroelementų. Atkreipkite dėmesį, kad perlinės kruopos prieš gaminimą turėtų būti mirkomos vandenyje bent dvi valandas.
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūnus.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlės filė supjaustykite dideliais gabalais.
Žingsnis 4
Susmulkinkite prieskonines žoleles ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 5
Paimkite puodą, sudėkite į jį perlinių koldūnų koldūnus ir užpilkite vandeniu iki 2/3 puodo lygio. Užvirus kruopas virkite 50 minučių.
Žingsnis 6
Ant ugnies pastatykite keptuvę ir patepkite ją trupučiu alyvuogių aliejaus. Į keptuvę sudėkite morkas ir svogūnus ir trumpai pakepinkite.
Žingsnis 7
Ant daržovių sudėkite vištienos krūtinėlę.
Žingsnis 8
Į vištieną ir daržoves įberkite prieskonių pagal skonį.
Žingsnis 9
Kepkite, kol vištiena iškeps.
Žingsnis 10
Į keptuvę suberkite virtas perlines kruopas.
Žingsnis 11
Pagal skonį įberkite druskos. Išmaišykite patiekalą.
Kategorijos