Publikavimo data: 2024-03-29
Perlinių kruopų plovas
Kad perlinis plovas su mėsa būtų minkštas ir riebalai nenutekėtų į lėkštę, geriausia rinktis jautienos mentę arba mėsą iš užpakalinės kojos. Jos nėra labai riebios, tačiau kepant tampa minkštos ir švelnios. Į plovo receptą įeina daug prieskonių, kurie labai populiarūs Vidurinės Azijos šalyse.
Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Į katilą arba storadugnę keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Supilkite mėsą ir kepkite, kol ji paruduos. Sudėkite svogūnus. Kai jis įgaus auksinę spalvą, supilkite į katilą morkas. Toliau troškinkite zirvaką dar 3-5 minutes, kol morkos suminkštės. Sudėkite zirą ir pomidorų pastą. Gerai išmaišykite ir virkite 2 min. Tada į katilą suberkite papriką, baravykus, aštriąją papriką ir česnaką.
Žingsnis 2
Pasigaminkite plovo. Į išvirtą zirvaką sudėkite keptas perlines bulvytes. Viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad skystis plovas apsemtų 2 cm. Užvirus plovas pasūdykite, uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 40 minučių ant vidutinės ugnies.
Kategorijos