Perlinių kruopų plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Perlinių kruopų plovas

Kad perlinis plovas su mėsa būtų minkštas ir riebalai nenutekėtų į lėkštę, geriausia rinktis jautienos mentę arba mėsą iš užpakalinės kojos. Jos nėra labai riebios, tačiau kepant tampa minkštos ir švelnios. Į plovo receptą įeina daug prieskonių, kurie labai populiarūs Vidurinės Azijos šalyse.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
196 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Perlinių kruopų plovas Žingsnis 1
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Į katilą arba storadugnę keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Supilkite mėsą ir kepkite, kol ji paruduos. Sudėkite svogūnus. Kai jis įgaus auksinę spalvą, supilkite į katilą morkas. Toliau troškinkite zirvaką dar 3-5 minutes, kol morkos suminkštės. Sudėkite zirą ir pomidorų pastą. Gerai išmaišykite ir virkite 2 min. Tada į katilą suberkite papriką, baravykus, aštriąją papriką ir česnaką.

Žingsnis 2

Perlinių kruopų plovas Žingsnis 2
Pasigaminkite plovo. Į išvirtą zirvaką sudėkite keptas perlines bulvytes. Viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad skystis plovas apsemtų 2 cm. Užvirus plovas pasūdykite, uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 40 minučių ant vidutinės ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos