Publikavimo data: 2025-08-18
Perlotto su grybais
Perlotto - juokingas pavadinimas, kilęs iš populiaraus "risotto", kurį sugalvojo rusų virėjai. Žinoma, pasaulinėje kulinarijoje patiekalo tokiu pavadinimu nėra, tačiau gaminimo technologija tokia pati kaip ir garsiojo itališko patiekalo, išskyrus pagrindinį ingredientą. Ir verta prisipažinti, kad perlotto niekuo nenusileidžia. Ta pati šilkinė konsistencija, tie patys aromatai ir nepakartojamas, užburiantis skonis.
Žingsnis 1
Perlines soras nuplaukite ir pamirkykite valandą.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir susmulkinkite česnaką. Kepkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Pievagrybius nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į keptuvę ir kepkite, kol išgaruos skystis. Pagardinkite druska.
Žingsnis 4
Į grybus ir svogūnus sudėkite šaltai nuplautas perlines kruopas, užpilkite 2 puodeliais verdančio vandens ir virkite ant vidutinės ugnies, kol nuo perlinių kruopų paviršiaus sugers visas skystis.
Žingsnis 5
Supilkite sultinį ir virkite, kol pasidarys klampi košė. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir, jei reikia, druska.
Kategorijos