Publikavimo data: 2024-04-14
Perlovkos kotletai
Kotletai iš perlinių kruopų ir daržovių yra puiki alternatyva tradiciniams maltos mėsos kotletams. Šis patiekalas puikiai tinka pietums arba vakarienei. Tokius kotletus galima patiekti su bulvių koše arba šviežių daržovių salotomis kaip garnyrą. Perlinių kruopų kotletai ypač patiks vegetarams ir tiems, kurie laikosi pasninko. Patiekalas sotus ir ne per daug kaloringas.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais atsitiktiniais gabalėliais.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus, suberkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 5
Svogūnus ir morkas kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Perlines kruopas virkite, kol suminkštės: jei mirkėte iš anksto, virkite 25-30 minučių, jei ne - 45-60 minučių. Patikrinkite kruopų būklę, jos turi tapti minkštos, ir stebėkite vandens lygį puode: įpilkite daugiau vandens, jei vanduo sugėrė.
Žingsnis 7
Nusausinkite skysčio perteklių iš virtų pipirų grūdelių. Sudėkite pipirų grūdelius į maišytuvo dubenį.
Žingsnis 8
Sudėkite bulves, svogūnus ir morkas į perlines kruopas.
Žingsnis 9
Išplakite perlines kruopas ir daržoves iki vientisos masės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą suplakite.
Žingsnis 10
Iš daržovių ir perlinių kruopų mišinio suformuokite paplotėlius ir juos apkepkite.
Žingsnis 11
Kepkite kotletus augaliniame aliejuje po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 12
Iškeptus kotletus sudėkite ant rukolos lapų. Papuoškite patiekalą vyšniniais pomidorais. Gero apetito!
Kategorijos