Publikavimo data: 2024-06-08
Persikai žiemos sirupe
Persikai sirupe žiemai - skanus ir naudingas skanėstas, kurį galima nesunkiai paruošti namuose. Tarp naudingųjų vaisių savybių - peršalimo ligų profilaktika, imuniteto stiprinimas, cholesterolio kiekio mažinimas. Kadangi persikai iš anksto termiškai neapdorojami, išsaugomos visos juose esančios vertingos medžiagos. Sirupas gaminamas iš vandens, citrinos rūgšties ir cukraus. Tada jis supilamas į stiklainius su persikais ir pasterizuojamas.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, cukrų ir citrinų sultis. Užvirinkite, maišykite, kol ištirps kristalai.
Žingsnis 2
Paruoškite persikus sirupe. Persikų puseles sudėkite į paruoštą stiklainį apvalia puse į viršų, užpilkite verdančiu sirupu, įdėkite į tinkamo dydžio puodą, uždengtą audiniu, stiklainį užpilkite vandeniu. Pakaitinkite 10-15 minučių nuo užvirimo momento. Tada užsukite dangtelį, apverskite stiklainį, uždenkite ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos