Persikų Melba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Persikų Melba

Melba persikas yra desertas, turintis savo šventę, švenčiamą sausio 13 d. Desertą 1892 m. išrado prancūzų restoranas Auguste'as Escoffier ir pavadino jį australų operos dainininkės Nelly Melba garbei. Persikų Melba yra vienas populiariausių aukštosios virtuvės desertų, kurį galima pasigaminti ir namuose. Tai persikų puselės, įdarytos ledų rutuliuku ir aplietos trintų aviečių ir cukraus padažu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Persikų Melba Žingsnis 1
Paruoškite cukruotą citrinos žievelę. Citrinos žievelę užpilkite nedideliu kiekiu vandens, užvirinkite, nuvarvinkite. Procedūrą pakartokite dar du kartus. Trečią kartą vandens nenusunkite, užvirus supilkite cukrų, virkite apie 3-5 min. Tuomet sirupą nusunkite ir nusausinkite cukruotus vaisius ant popierinio rankšluosčio.

Žingsnis 2

Persikų Melba Žingsnis 2
Pasirūpinkite avietėmis. Uogas sutrinkite trintuvu. Tada pertrinkite per sietelį, suberkite cukraus pudrą ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Persikų Melba Žingsnis 3
Suformuokite desertą. Į šaldiklyje atšaldytą kremą įdėkite persikų puseles odele žemyn, į ertmę įdėkite ledų rutuliuką, apšlakstykite aviečių padažu, ant viršaus uždėkite cukruotų citrinų ir migdolų žiedlapių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos