Publikavimo data: 2024-06-08
Persikų Melba
Melba persikas yra desertas, turintis savo šventę, švenčiamą sausio 13 d. Desertą 1892 m. išrado prancūzų restoranas Auguste'as Escoffier ir pavadino jį australų operos dainininkės Nelly Melba garbei. Persikų Melba yra vienas populiariausių aukštosios virtuvės desertų, kurį galima pasigaminti ir namuose. Tai persikų puselės, įdarytos ledų rutuliuku ir aplietos trintų aviečių ir cukraus padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite cukruotą citrinos žievelę. Citrinos žievelę užpilkite nedideliu kiekiu vandens, užvirinkite, nuvarvinkite. Procedūrą pakartokite dar du kartus. Trečią kartą vandens nenusunkite, užvirus supilkite cukrų, virkite apie 3-5 min. Tuomet sirupą nusunkite ir nusausinkite cukruotus vaisius ant popierinio rankšluosčio.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite avietėmis. Uogas sutrinkite trintuvu. Tada pertrinkite per sietelį, suberkite cukraus pudrą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite desertą. Į šaldiklyje atšaldytą kremą įdėkite persikų puseles odele žemyn, į ertmę įdėkite ledų rutuliuką, apšlakstykite aviečių padažu, ant viršaus uždėkite cukruotų citrinų ir migdolų žiedlapių.
Kategorijos