Publikavimo data: 2024-06-08
Persikų sultys su minkštimu
Jei turite didelį persikų derlių, vienas iš būdų, kaip juos išsaugoti ilgesnį ar trumpesnį laiką, yra gaminti sultis iš jų minkštimo. Be malonaus skonio ir kvapnaus aromato, persikai yra hipoalergiški, todėl tinka kūdikių maistui. Į sultis nebūtina dėti cukraus, šie vaisiai yra pakankamai saldūs patys savaime. Tačiau jei reikia pagaminti sultis ilgam laikymui, pridėkite cukraus ir citrinos rūgšties kaip konservanto.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius. Išplaukite persikų sulčių stiklainius su sausomis garstyčiomis arba soda. Pastatykite juos aukštyn kojomis ant lentynėlės šaltoje orkaitėje ir įjunkite orkaitę iki 150 laipsnių temperatūros. Po 20 minučių atsargiai išimkite stiklainius ir apverskite ant sauso švaraus rankšluosčio. Sudėkite stiklainių dangtelius į nedidelį puodą, pripilkite vandens, pavirkite 5-7 minutes ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite persikus. Puode užvirinkite 2 litrus vandens. Į verdantį vandenį 30-40 sekundžių panardinkite po 3-4 persikus. Tada pakaitomis persikus perkelkite į šaltą vandenį, nulupkite odelę ir pašalinkite kauliukus. Persikus sudėkite į gilų dubenį ir sutrinkite panardinamuoju trintuvu. Į sultis supilkite cukrų ir citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Išsaugokite sultis. Sultis pavirkite 10 minučių, išmaišykite iki vientisos masės ir supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Uždarykite stiklainius dangteliais ir laikykite sultis vėsioje, tamsioje vietoje.
Kategorijos