Publikavimo data: 2024-06-08
Persikų uogienė
Pagrindinis skirtumas tarp uogienės ir džemo yra konsistencija. Džemui vaisiai ir uogos yra sveiki arba gabalėliais, o uogienei - smulkiai supjaustyti arba sutrinti. Į pastarąjį galima įmaišyti alkoholio, riešutų ir prieskonių. Klasikinį persikų džemą sudaro tik vaisiai ir cukrus. Svarbu, kad persikai būtų prinokę, bet ne pernokę. Prieš verdant reikėtų pašalinti vaisių odelę, tada uogienės skonis bus aksominis.
Žingsnis 1
Paruoškite persikus. Sudėkite vaisių puseles į puodą ir statykite ant silpnos ugnies. Virkite apie 20-30 minučių, retkarčiais pamaišydami. Vaisiai turėtų suminkštėti ir leisti sultis. Tuomet panardinamuoju maišytuvu susmulkinkite juos į tyrę.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Į persikų tyrę supilkite cukrų ir gerai išmaišykite. Įjunkite vidutinę ugnį ir virkite 20-25 min.
Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę. Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Dėkite į šaldytuvą.
Kategorijos