Persikų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Persikų uogienė

Pagrindinis skirtumas tarp uogienės ir džemo yra konsistencija. Džemui vaisiai ir uogos yra sveiki arba gabalėliais, o uogienei - smulkiai supjaustyti arba sutrinti. Į pastarąjį galima įmaišyti alkoholio, riešutų ir prieskonių. Klasikinį persikų džemą sudaro tik vaisiai ir cukrus. Svarbu, kad persikai būtų prinokę, bet ne pernokę. Prieš verdant reikėtų pašalinti vaisių odelę, tada uogienės skonis bus aksominis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
136 kcal.
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Persikų uogienė Žingsnis 1
Paruoškite persikus. Sudėkite vaisių puseles į puodą ir statykite ant silpnos ugnies. Virkite apie 20-30 minučių, retkarčiais pamaišydami. Vaisiai turėtų suminkštėti ir leisti sultis. Tuomet panardinamuoju maišytuvu susmulkinkite juos į tyrę.

Žingsnis 2

Persikų uogienė Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Į persikų tyrę supilkite cukrų ir gerai išmaišykite. Įjunkite vidutinę ugnį ir virkite 20-25 min.

Žingsnis 3

Persikų uogienė Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę. Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Dėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos