Publikavimo data: 2025-08-19
Peterburgo stiliaus šavarma su riaženkos padažu
Šavarma arba šaverma - tai iš Artimųjų Rytų atkeliavęs mėsos patiekalas, kurį sudaro kepta mėsa, daržovės ir padažas, suvynioti į ploną tešlos lakštą - pitą arba įdaryti į pitą. Nėra vieningos nuomonės, ar šį patiekalą reikėtų vadinti šaurma, ar šaverma, Europoje ir Rusijoje yra tiek daug skirtingų pavadinimo variantų, kad lengva susipainioti. Šavermos atmainų ir receptų taip pat yra daug, pradedant mėsos rūšimis ir daržovių rinkiniu ir baigiant padažo sudėtimi. Skanią šavermą lengva pasigaminti namuose, nereikia jokios specialios įrangos, o produktų galima nusipirkti bet kuriame prekybos centre.
Žingsnis 1
Padažui sumaišykite grietinę, majonezą ir riaženką, įberkite smulkintų krapų ir česnakų, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Palikite pastovėti apie 20 minučių, kol bus ruošiami kiti ingredientai.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, supjaustykite filė nedideliais gabalėliais ir kepkite, kol iškeps. Pagardinkite druska ir pipirais ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius. Tuo tarpu Pekino kopūstą ir svogūną supjaustykite griežinėliais, agurkus - apskritimais, o pomidorus - griežinėliais. Nemaišydami sudėkite daržoves į dubenį.
Žingsnis 3
Surinkite šavermą - perpjaukite pitos lakštą skersai į 2 dalis. Ant kiekvienos dalies (iš siaurosios pusės) dėkite po pusę visų produktų tokia tvarka: kopūstas, svogūnas, agurkas, padažas, mėsa, pomidoras, padažas, sūris.
Žingsnis 4
Suvyniokite pitos šonus link vidurio ir užlenkite šavermą į plokščią formą. Šavermą kepkite ant grotelių arba sausoje keptuvėje, kad pita taptų traški. Prieš tai pitos paviršių galite patepti augaliniu aliejumi.
Kategorijos