Publikavimo data: 2024-04-28
Pica ir mėsainis
Užsisakote maistą namuose ir renkatės picą, mėsainį ar bandeles? Nieko nesirinkite, bet pagal mūsų receptą iš dešros, maltos mėsos, pomidorų padažo ir mocarelos pagaminkite mėsainių picą. Mėgaukitės dvigubu greito valgymo malonumu.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje persijotus miltus sumaišykite su druska. Atskirame dubenyje suplakite pieną, kiaušinį ir augalinį aliejų. Skystą mišinį sumaišykite su sausu ir užminkykite tešlą. Minkykite tešlą 5 minutes, jei reikia, pabarstykite miltais.
Žingsnis 2
Iš tešlos iškočiokite rutulį ir įdėkite į švarų dubenį, pateptą augaliniu aliejumi. Uždenkite maistine plėvele ir 20 minučių palikite kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su druska, prieskoniais ir žaliaisiais svogūnais.
Žingsnis 4
Dalį tešlos iškočiokite į nedidelę 1-2 mm storio apvalią formą. Įdėkite tešlą į nedidelį apvalų dubenį. Aptepkite tešlą pomidorų padažu, palikdami kraštus. Ant padažo viršaus ir šonų dėkite saliamio ir apibarstykite mocarela. Pakartokite sluoksnį su saliamiu. Tada suformuokite maltos mėsos kotletą ir uždėkite jį pačiame viršuje. Aptepkite jį pomidorų padažu ir išdėliokite mocarelos griežinėlius. Tešlos kraštus patraukite link centro ir kruopščiai užspauskite.
Žingsnis 5
Atsargiai perkelkite mėsainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Aptepkite mėsainių viršų sviestu, ant kiekvieno uždėkite po gabalėlį dešros ir apibarstykite likusia tarkuota mocarela. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos