Publikavimo data: 2024-06-12
Pica su lašiša ir grietinėlės padažu
Pica - vienas mėgstamiausių užkandžių triukšmingiems draugiškiems susibūrimams, kurį galima lengvai užsisakyti įvairiose picerijose su pristatymu. Vis dėlto daug maloniau svečius pradžiuginti naminiu patiekalu. Picos įdaras gali būti bet kokie produktai: nuo klasikinės dešros, kumpio ir grybų iki vaisių. Mūsų recepte tai lašiša ir grietinėlės padažas. Nepamirškite picos gausiai apibarstyti sūriu, nes jis yra pagrindinis ir galutinis ingredientas.
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Įberkite druskos, cukraus ir 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Supilkite puodelį miltų, išmaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti. Tada suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą. Patepkite ją likusiu augaliniu aliejumi, uždenkite indą maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 40-50 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite picos priedus. Perpjaukite vyšninius pomidorus per pusę.
Žingsnis 3
Supjaustykite lašišą kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlės padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įberkite 1 šaukštą miltų ir pasūdykite. Tada susmulkinkite česnaką presu ir suberkite į miltus.
Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite grietinėlę, suberkite Provanso žoleles ir druską. Sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 7
Iš tešlos suformuokite apskritimą aukštais kraštais ir patepkite jį grietinėlės padažu.
Žingsnis 8
Ant picos dėkite pusę tarkuoto sūrio, lašišą, pomidorus ir kitą pusę sūrio.
Žingsnis 9
Kepkite picą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Žingsnis 10
Picą patiekite karštą, kai tik ji bus paruošta.
Kategorijos