Publikavimo data: 2024-06-08
Pieniški blynai su skylutėmis.
Pieniški blyneliai su skylutėmis - puikus būdas pradėti rytą. Jie lengvi ir erdvūs, o iškepti juos nėra sunkiau nei įprastus blynus. Akytos tešlos paslaptis - įmaišyta geriamosios sodos ir acto. Jų reikia labai nedidelio kiekio. Blynus rekomenduojama kepti ant įkaitintos keptuvės, taip greičiau susiformuos rausvumas. Jei norite saldesnio varianto, padidinkite cukraus kiekį arba įpilkite šiek tiek skysto medaus. Jis turi būti natūralus.
Žingsnis 1
Paruoškite blynų tešlą. Į miltus suberkite sodą ir išmaišykite. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Tada į kiaušinių masę supilkite pieną, palaipsniui įmaišykite miltus ir sodą, nuolat maišydami. Po to dalimis supilkite aliejų, įpilkite acto. Kruopščiai išminkykite produktus. Tešla turi išeiti vientisa.
Žingsnis 2
Iškepkite blynus. Išminkytą tešlą palikite 5 minutes pastovėti. Gerai įkaitinkite keptuvę. Patepkite plonu aliejaus sluoksniu. Greitai supilkite dalį tešlos. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Iškeptus blynus sudėkite vieną ant kito ir uždenkite dangčiu.
Kategorijos