Publikavimo data: 2024-01-06
Pieniški blyneliai su skylutėmis receptas
Norėdami būti tikri, kad gausite apetitiškus ir gražius blynus su skylutėmis, į tešlą reikia įmaišyti geriamosios sodos. Svarbiausia nepersistengti, kad blyneliai nebūtų keisto skonio. Ažūriniai blynai atrodo įspūdingai. Tačiau problemiška į juos įdėti įdaro. Tačiau jį galima valgyti pagal skonį. Blynus ant pieno su soda paruošite taip pat lengvai ir greitai, kaip ir įprastus klasikinius.
Žingsnis 1
Paruoškite reikiamus ingredientus. Išsijokite miltus, prieš tai išplakite kiaušinius. Išimkite pieną iš šaldytuvo ir šiek tiek pašildykite (maždaug iki 40 °C).
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti blynų tešlą. Paimkite gilų dubenį ir supilkite į jį pieną. Į jį įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų. Jei mėgstate saldžius blynus, įberkite daugiau cukraus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Naudokite šaukštelį valgomosios sodos su actu. Taip pat galite naudoti nebalintą sodą. Įberkite jos į tešlą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Palaipsniui suberkite miltus. Stebėkite tešlos konsistenciją. Ji turi būti šiek tiek skystesnė nei grietinė. Tada į tešlą supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite.
Žingsnis 5
Palikite tešlą 20 minučių po maistine plėvele. Per tą laiką tešla šiek tiek pakils ir taps puresnė. Nuėmę plėvelę, tešlą dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Svarbu, kad keptuvė būtų įkaitusi iki raudonumo. Supilkite tešlą į keptuvę ir paskirstykite ją po visą paviršių. Sumažinkite ugnį ir leiskite blynui kepti maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Blyneliai iš abiejų pusių turėtų būti auksiniai ir apskrudę. Pakartokite šį veiksmą likusiai tešlai (daugiau aliejaus pilti galite ir nebepilati). kad nepersistengtumėte su aliejumi, pasinaudokite greita gudrybe. Įpilkite aliejaus į plokščią lėkštę. Paimkite pusę bulvės, pradurkite ją šakute ir panardinkite į aliejų. Tai padarę, ant keptuvės užtepkite sviesto gabalėlį. Tai galima pakartoti, jei blyneliai ima lipti.
Kategorijos