Publikavimo data: 2024-01-10
Pieno kremas receptas
Profesionalūs konditeriai grietinėlę iš pieno ruošia virimo būdu. Dėl to naminis kremas tampa tirštas, švelnaus pieno skonio. Norint pasiekti tinkamą konsistenciją, reikėtų rinktis 3,2 % riebumo pieną.
Žingsnis 1
Iš anksto pasiruoškite puodą ar kitą storadugnį indą. Išimkite maišytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite pieno pagrindą. Miltus suberkite į puodą ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami plaktuvu po truputį supilkite pieną. Kai tik masė užvirs, dar pusę minutės palaikykite ant ugnies, tada nuimkite ir palikite 10 min. atvėsti. Tada 15 min. uždenkite kremą maistine plėvele ir 60 min. padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Paruoškite pieno kremą. Tam kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra plakite mikseriu 4 minutes. Palaipsniui supilkite pieno pagrindą ir toliau plakite iki vientisos masės. naminiu pieno kremu papuoškite tortą ar tortus.
Kategorijos