Publikavimo data: 2024-04-14
Pieno likeris
Klasikiniame pieno likerio recepte naudojamas paprastas 3,2 % riebumo pienas arba neriebi grietinėlė. Reikėtų nepamiršti, kad gatavame likeryje pienas linkęs išsiskirti. Taip yra dėl pieno ir alkoholio tankio skirtumo. Todėl gėrimą reikia dažnai suplakti, kad išliktų skonis ir estetinės savybės. Taip pat nepamirškite, kad likeriai su pienu ilgai nelaikomi. Tokio alkoholio stiprumas yra nedidelis, 15-17 %. Kartu cukraus kiekis yra gana didelis.
Žingsnis 1
Paruoškite pieną likeriui. Supilkite pieną į nedidelį puodą ir užvirinkite. Tada atvėsinkite, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite likerį. Į dubenį įmuškite kiaušinių trynius, suberkite cukrų ir vaniliną. Išplakite visus ingredientus iki tirštų putų. Atskirame inde sumaišykite pieną ir degtinę. Tada lėtai maišydami supilkite pieno ir degtinės mišinį į kiaušinių putas. Leiskite likeriui pastovėti pusvalandį. Per tą laiką gali susidaryti putų, jas reikia pašalinti.
Kategorijos