Pieno likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Pieno likeris

Klasikiniame pieno likerio recepte naudojamas paprastas 3,2 % riebumo pienas arba neriebi grietinėlė. Reikėtų nepamiršti, kad gatavame likeryje pienas linkęs išsiskirti. Taip yra dėl pieno ir alkoholio tankio skirtumo. Todėl gėrimą reikia dažnai suplakti, kad išliktų skonis ir estetinės savybės. Taip pat nepamirškite, kad likeriai su pienu ilgai nelaikomi. Tokio alkoholio stiprumas yra nedidelis, 15-17 %. Kartu cukraus kiekis yra gana didelis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Kiaušiniai, Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pieno likeris Žingsnis 1
Paruoškite pieną likeriui. Supilkite pieną į nedidelį puodą ir užvirinkite. Tada atvėsinkite, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 2

Pieno likeris Žingsnis 2
Toliau ruoškite likerį. Į dubenį įmuškite kiaušinių trynius, suberkite cukrų ir vaniliną. Išplakite visus ingredientus iki tirštų putų. Atskirame inde sumaišykite pieną ir degtinę. Tada lėtai maišydami supilkite pieno ir degtinės mišinį į kiaušinių putas. Leiskite likeriui pastovėti pusvalandį. Per tą laiką gali susidaryti putų, jas reikia pašalinti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos