Pieno tyrė su jūros gėrybėmis Unagi padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Pieno tyrė su jūros gėrybėmis Unagi padaže

Unagi padažas yra vienas iš labai populiarių japonų virtuvės padažų, naudojamas žuvies patiekalams suteikti saldžiai sūrų, šiek tiek dūmo skonį. Šio padažo pakuočių dažnai galima rasti jau paruoštų, ypač prieskonių parduotuvėse arba maisto prekių parduotuvių lentynose. Jei negalite jo nusipirkti, taip pat galite pasigaminti patys. Bet kuriuo atveju jūros gėrybės su juo gaunasi beprotiškai skanios, ypač jei į jas įdėsite bulvių košės su pienu.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
104 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Pieno tyrė su jūros gėrybėmis Unagi padaže Žingsnis 1
Bulves supjaustykite griežinėliais. Ant viryklės pastatykite puodą su pasūdytu vandeniu. Bulves virkite 20-30 minučių ant vidutinės ugnies. Bulvės turi būti minkštos ir lengvai praduriamos peiliu.

Žingsnis 2

Pieno tyrė su jūros gėrybėmis Unagi padaže Žingsnis 2
Nusunkite vandenį iš puodo ir įpilkite šiek tiek pieno. Bulves plakite mikseriu 10-15 minučių, įpildami pieno, kol bulvės taps tirštos bulvių košės konsistencijos. Ji turi būti be gumuliukų, bet ne per skysta.

Žingsnis 3

Pieno tyrė su jūros gėrybėmis Unagi padaže Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite jūros mišinį, pasūdykite. Kepkite 15-20 min., kol taps lengvai auksinės spalvos, supilkite grietinėlę ir troškinkite padaže apie 10 min.

Žingsnis 4

Pieno tyrė su jūros gėrybėmis Unagi padaže Žingsnis 4
Į lėkštę sudėkite tyrę, o ant viršaus - jūros gėrybes, užpiltas "unagi" padažu. Patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos