Publikavimo data: 2025-08-19
Pieno tyrė su jūros gėrybėmis Unagi padaže
Unagi padažas yra vienas iš labai populiarių japonų virtuvės padažų, naudojamas žuvies patiekalams suteikti saldžiai sūrų, šiek tiek dūmo skonį. Šio padažo pakuočių dažnai galima rasti jau paruoštų, ypač prieskonių parduotuvėse arba maisto prekių parduotuvių lentynose. Jei negalite jo nusipirkti, taip pat galite pasigaminti patys. Bet kuriuo atveju jūros gėrybės su juo gaunasi beprotiškai skanios, ypač jei į jas įdėsite bulvių košės su pienu.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite griežinėliais. Ant viryklės pastatykite puodą su pasūdytu vandeniu. Bulves virkite 20-30 minučių ant vidutinės ugnies. Bulvės turi būti minkštos ir lengvai praduriamos peiliu.
Žingsnis 2
Nusunkite vandenį iš puodo ir įpilkite šiek tiek pieno. Bulves plakite mikseriu 10-15 minučių, įpildami pieno, kol bulvės taps tirštos bulvių košės konsistencijos. Ji turi būti be gumuliukų, bet ne per skysta.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite jūros mišinį, pasūdykite. Kepkite 15-20 min., kol taps lengvai auksinės spalvos, supilkite grietinėlę ir troškinkite padaže apie 10 min.
Žingsnis 4
Į lėkštę sudėkite tyrę, o ant viršaus - jūros gėrybes, užpiltas "unagi" padažu. Patiekite.
Kategorijos