Publikavimo data: 2024-06-22
Pievagrybių košė orkaitėje
Daugelis šeimininkių ieško būdų, kaip paįvairinti pietų stalą. Šiam vaidmeniui puikiai tinka orkaitėje keptų bulvių košės su grybais receptas. Švelnią grybų košę su pienu ir sviestu galima iškepti orkaitėje, nes ji bus dar gardesnė! Į formą dviem sluoksniais sudėkite bulvių košę, o tarp jų įdėkite augaliniame aliejuje pakepintų grybų ir svogūnų sluoksnį. Iškepti iki auksinės plutelės jie puikiai papildys bulvių košę! Papuoškite patiekalą šviežių žolelių šakele arba sutrinkite jas ir pabarstykite ant viršaus!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos supjaustykite grybus išilgai kotelio į kelias dalis. Smulkiai supjaustykite nuluptas bulves ir svogūnus.
Žingsnis 2
Paimkite puodą, sudėkite į jį bulves ir visiškai užpilkite vandeniu. Virkite bulves, kol suminkštės. Kai bulvės bus paruoštos, nusunkite vandens perteklių. Pašildykite pieną ir supilkite jį į bulves, įdėkite sviesto ir sutrinkite bulves trintuvu. Į košę įmuškite vištos kiaušinį. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paimkite aukštą kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant apatinio sluoksnio paskleiskite dalį bulvių košės. Paimkite keptuvę ir augaliniame aliejuje apkepkite grybus ir svogūnus, kol jie taps auksiniai. Pagal skonį grybus pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 4
Ant bulvių košės lygiai antru sluoksniu sudėkite keptus grybus.
Žingsnis 5
Trečiu sluoksniu bulvių košės uždenkite grybus. Tolygiai paskirstykite. Dėkite kepimo indą į 200 °C temperatūros orkaitę 30 minučių. Po to atsargiai išimkite formą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Paruošta!
Kategorijos