Pievagrybių košė orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Pievagrybių košė orkaitėje

Daugelis šeimininkių ieško būdų, kaip paįvairinti pietų stalą. Šiam vaidmeniui puikiai tinka orkaitėje keptų bulvių košės su grybais receptas. Švelnią grybų košę su pienu ir sviestu galima iškepti orkaitėje, nes ji bus dar gardesnė! Į formą dviem sluoksniais sudėkite bulvių košę, o tarp jų įdėkite augaliniame aliejuje pakepintų grybų ir svogūnų sluoksnį. Iškepti iki auksinės plutelės jie puikiai papildys bulvių košę! Papuoškite patiekalą šviežių žolelių šakele arba sutrinkite jas ir pabarstykite ant viršaus!
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pievagrybių košė orkaitėje Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos supjaustykite grybus išilgai kotelio į kelias dalis. Smulkiai supjaustykite nuluptas bulves ir svogūnus.

Žingsnis 2

Pievagrybių košė orkaitėje Žingsnis 2
Paimkite puodą, sudėkite į jį bulves ir visiškai užpilkite vandeniu. Virkite bulves, kol suminkštės. Kai bulvės bus paruoštos, nusunkite vandens perteklių. Pašildykite pieną ir supilkite jį į bulves, įdėkite sviesto ir sutrinkite bulves trintuvu. Į košę įmuškite vištos kiaušinį. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Pievagrybių košė orkaitėje Žingsnis 3
Paimkite aukštą kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant apatinio sluoksnio paskleiskite dalį bulvių košės. Paimkite keptuvę ir augaliniame aliejuje apkepkite grybus ir svogūnus, kol jie taps auksiniai. Pagal skonį grybus pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 4

Pievagrybių košė orkaitėje Žingsnis 4
Ant bulvių košės lygiai antru sluoksniu sudėkite keptus grybus.

Žingsnis 5

Pievagrybių košė orkaitėje Žingsnis 5
Trečiu sluoksniu bulvių košės uždenkite grybus. Tolygiai paskirstykite. Dėkite kepimo indą į 200 °C temperatūros orkaitę 30 minučių. Po to atsargiai išimkite formą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos