Publikavimo data: 2024-06-09
Pievagrybių pyragas
"Ramiai medžiojančių" grybautojų vasaros derlius kartais būna labai gausus voveraičių. Todėl grybai naudojami kaip pyragų įdaras ir dažnai patiekalas patiekiamas prie pietų stalo. Su svogūnais ir žolelėmis apkeptos voveraitės bus pagrindinis skanaus ir sotaus pyrago ingredientas. Grietinėlėje virtas įdaras bus labai švelnus ir skanus. O mielinė tešla suteiks pyragui formą. Nepamirškite tešlą patepti kiaušinio tryniu, kad pyragas būtų su apetitą žadinančia auksine plutele.
Žingsnis 1
Paruoškite pjaustymo lentą. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir susmulkinkite žoleles pyragui.
Žingsnis 2
Paimkite gilią keptuvę, įpilkite į ją šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Pakepinkite svogūnus ir voveraites, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite grietinėlę, suberkite miltus ir smulkiai supjaustytus krapus. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje gerai išmaišykite ingredientus ir virkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite švarų paviršių darbui su tešla - ant stalo patieskite pergamentą. Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu, suformuokite ovalą ir išlyginkite kraštus. Padėkite tešlą ant pergamento.
Žingsnis 5
Į tešlos lakšto vidurį sudėkite keptų voveraičių ir svogūnų įdarą. Užlenkite tešlos kraštus, kad gautųsi atviras pyragas. Aptepkite pyrago tešlą kiaušinio tryniu ir padėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 6
Pyragą su voveraitėmis kepkite 30 minučių 180 C temperatūros orkaitėje. Kai pyragas bus paruoštas, išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir palikite patiekalą 10-15 minučių atvėsti. Paruošta!
Kategorijos