Publikavimo data: 2024-06-09
Pievagrybių pyragas su sūrio kepurėle
Atviras pyragas su įdaru, arba kišas, yra nuostabus sotus patiekalas. O jei jį gaminsite su namine tešla, jis taps dar jaukesnis ir skanesnis. Sūris su grybais ir žolelėmis yra vienas iš klasikinių produktų derinių kaip pyrago įdaras. Būtinai pradžiuginkite savo šeimą tokiu aromatingu ir tikrai naminiu patiekalu!
Žingsnis 1
Tešlai ruošti giliame dubenyje sumaišykite sviestą, grietinę ir žiupsnelį druskos. Galite naudoti maišytuvą. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, ant vidutinės ugnies saulėgrąžų aliejuje porą minučių pakepinkite svogūnus. Tada sudėkite grybus ir keptuvėje kepkite dar 5-8 minutes.
Žingsnis 3
Pyrago įdarui atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinius ir druską. Viską gerai išmaišykite. Jei norite, galite naudoti papildomų prieskonių.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite maždaug 0,3 cm storio, išklokite formą, suformuodami aukštus šonus. Sudėkite grybų įdarą ir užpilkite grietinės mišiniu. Ant viršaus pabarstykite smulkintų žolelių.
Žingsnis 5
Dėkite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Likus penkioms minutėms iki kepimo pabaigos gausiai apibarstykite sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę.
Kategorijos