Pievagrybių pyragas su sūrio kepurėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Pievagrybių pyragas su sūrio kepurėle

Atviras pyragas su įdaru, arba kišas, yra nuostabus sotus patiekalas. O jei jį gaminsite su namine tešla, jis taps dar jaukesnis ir skanesnis. Sūris su grybais ir žolelėmis yra vienas iš klasikinių produktų derinių kaip pyrago įdaras. Būtinai pradžiuginkite savo šeimą tokiu aromatingu ir tikrai naminiu patiekalu!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pievagrybių pyragas su sūrio kepurėle Žingsnis 1
Tešlai ruošti giliame dubenyje sumaišykite sviestą, grietinę ir žiupsnelį druskos. Galite naudoti maišytuvą. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Pievagrybių pyragas su sūrio kepurėle Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, ant vidutinės ugnies saulėgrąžų aliejuje porą minučių pakepinkite svogūnus. Tada sudėkite grybus ir keptuvėje kepkite dar 5-8 minutes.

Žingsnis 3

Pievagrybių pyragas su sūrio kepurėle Žingsnis 3
Pyrago įdarui atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinius ir druską. Viską gerai išmaišykite. Jei norite, galite naudoti papildomų prieskonių.

Žingsnis 4

Pievagrybių pyragas su sūrio kepurėle Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite maždaug 0,3 cm storio, išklokite formą, suformuodami aukštus šonus. Sudėkite grybų įdarą ir užpilkite grietinės mišiniu. Ant viršaus pabarstykite smulkintų žolelių.

Žingsnis 5

Pievagrybių pyragas su sūrio kepurėle Žingsnis 5
Dėkite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Likus penkioms minutėms iki kepimo pabaigos gausiai apibarstykite sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos