Pievagrybių su svogūnais džiuljenas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-08

Pievagrybių su svogūnais džiuljenas receptas

Julienne - tai prancūziškas patiekalas iš grybų, grietinėlės padažo ir sūrio. Prancūzijoje šis patiekalas dėl savo pateikimo vadinamas "cocotte". Jis kepamas ir patiekiamas mažose puodelio dydžio formelėse, vadinamose cocotte. Paprasčiausia julienne gaminti su grybais. Jų privalumas yra tas, kad juos lengva ir greita kepti, be to, jie kuo saugesni sveikatai. Grybų galite nusipirkti parduotuvėje arba turguje. Svarbiausia, kad jie būtų švieži. Kepimui naudokite kietųjų rūšių sūrį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pievagrybių su svogūnais džiuljenas receptas Žingsnis 1
Paruoškite maistą: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Pievagrybių su svogūnais džiuljenas receptas Žingsnis 2
Pradėkite ruošti grybus. Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūną, česnaką pertrinkite per presą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps.

Žingsnis 3

Pievagrybių su svogūnais džiuljenas receptas Žingsnis 3
Paruoškite julienų padažą. Atskiroje sausoje keptuvėje 2-3 min. pakepinkite miltus iki kreminės konsistencijos, tada sudėkite sviestą ir išmaišykite. Po 1-2 minučių supilkite grietinėlę ir maišydami užvirinkite padažą.

Žingsnis 4

Pievagrybių su svogūnais džiuljenas receptas Žingsnis 4
Padažą supilkite į grybus ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Pievagrybių su svogūnais džiuljenas receptas Žingsnis 5
Kepimo indą arba kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite grybus į grietinėlės padažą.

Žingsnis 6

Pievagrybių su svogūnais džiuljenas receptas Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Juo apibarstykite grybus ir 10 minučių pašaukite juos kepti į orkaitę. Džiuljenas su grybais paruoštas!

Žingsnis 7

Pievagrybių su svogūnais džiuljenas receptas Žingsnis 7
Norėdami nustebinti svečius, patiekalą iškepkite puodų formos kokosuose. Paruoštus grybų džiūvėsius papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos