Publikavimo data: 2024-01-08
Pievagrybių su svogūnais džiuljenas receptas
Julienne - tai prancūziškas patiekalas iš grybų, grietinėlės padažo ir sūrio. Prancūzijoje šis patiekalas dėl savo pateikimo vadinamas "cocotte". Jis kepamas ir patiekiamas mažose puodelio dydžio formelėse, vadinamose cocotte. Paprasčiausia julienne gaminti su grybais. Jų privalumas yra tas, kad juos lengva ir greita kepti, be to, jie kuo saugesni sveikatai. Grybų galite nusipirkti parduotuvėje arba turguje. Svarbiausia, kad jie būtų švieži. Kepimui naudokite kietųjų rūšių sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą: nuplaukite grybus, nulupkite svogūną ir česnaką. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti grybus. Smulkiai supjaustykite grybus ir svogūną, česnaką pertrinkite per presą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų ir kepkite, kol grybai iškeps.
Žingsnis 3
Paruoškite julienų padažą. Atskiroje sausoje keptuvėje 2-3 min. pakepinkite miltus iki kreminės konsistencijos, tada sudėkite sviestą ir išmaišykite. Po 1-2 minučių supilkite grietinėlę ir maišydami užvirinkite padažą.
Žingsnis 4
Padažą supilkite į grybus ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Kepimo indą arba kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite grybus į grietinėlės padažą.
Žingsnis 6
Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Juo apibarstykite grybus ir 10 minučių pašaukite juos kepti į orkaitę. Džiuljenas su grybais paruoštas!
Žingsnis 7
Norėdami nustebinti svečius, patiekalą iškepkite puodų formos kokosuose. Paruoštus grybų džiūvėsius papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos