Publikavimo data: 2025-08-18
Pikantiška batatų košė su anties krūtinėle
Batatas - Amerikoje populiari daržovė. Tačiau Rusijoje ji nėra dažnai valgoma. Nepaisant to, pastaraisiais metais batatai mūsų šalyje ėmė populiarėti. Ši šakniavaisinė daržovė panaši į bulvę, tačiau yra ryškiai geltonos arba oranžinės spalvos ir saldoko skonio. Batatas taip ir pramintas - "saldžioji bulvė". Siūlome jums pasigaminti gardų patiekalą: aštrią batatų košę su kepta anties krūtinėle. Kaip paruošti batatų košę ir tinkamai iškepti anties krūtinėlę, žiūrėkite šiame recepte.
Žingsnis 1
Supjaustykite batatus mažais, atsitiktiniais kubeliais. Sudėkite juos į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant viryklės. Užvirinkite vandenį ir virkite batatus ant vidutinės ugnies apie 20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Tuo tarpu pasirūpinkite anties krūtinėle. Odoje 1-1,5 cm atstumais padarykite pjūvius. Įtrinkite krūtinėlę kalendra, druska ir maltais pipirais.
Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant ugnies ir iš karto, nelaukdami, kol ji įkais, dėkite anties krūtinėlę oda žemyn. Kepti reikia pradėti ant šaltos keptuvės be aliejaus! Viskas dėl to, kad antis yra riebi, o kaitinant ant šaltos keptuvės riebalai išsilydys. Ugnis turi būti vidutinė. Kai keptuvė įkaista ir anties riebalai išsilydo, kepkite filė 5 minutes. Per tą laiką oda turėtų paruduoti ir tapti traški. Į keptuvę (į riebalus šalia filė) įdėkite porą čiobrelių šakelių. Apverskite antį ir kepkite dar 5 minutes. Tada šiek tiek sumažinkite kaitrą ir kepkite filė dar po 3 min. iš kiekvienos pusės. Nuimkite antį nuo ugnies ir leiskite jai kelias minutes pailsėti.
Žingsnis 4
Kai batatai išvirs, nusausinkite juos. Sutrinkite batatus iki košės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Batatų tyrę sudėkite į lėkštę. Anties krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais ir padėkite šalia tyrės. Jei norite, papuoškite patiekalą keliomis čiobrelių šakelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos