Publikavimo data: 2024-06-15
Pikantiška kiaušinienė su mocarela
Kiaušinienė jau kelis dešimtmečius yra labiausiai paplitęs pusryčių patiekalas visame pasaulyje. Ir tai suprantama: šis patiekalas yra sveikas, sotus ir greitai paruošiamas. Yra daugybė kiaušinienės receptų. Įvairiose šalyse į receptą dedama tradicinių nacionalinės virtuvės produktų. Ir jie įgauna naują šio paprasto patiekalo skonį.
Žingsnis 1
Kiaušinius gerai suplakite šakute arba plaktuvu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Pomidorus supjaustykite žiedais. Jei jie nedideli, perpjaukite juos per pusę. Sūrį supjaustykite vidutinio storio stačiakampiais griežinėliais. Peiliu susmulkinkite žoleles.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę supilkite plaktus kiaušinius. Apibarstykite pomidorais ir žolelėmis, uždenkite ir ant mažiausios ugnies troškinkite 10 minučių. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Uždėkite jį ant viršaus ir kepkite po dangčiu dar 10 minučių, kol iškeps.
Kategorijos