Pikantiškas rizotas su baltuoju vynu ir krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Pikantiškas rizotas su baltuoju vynu ir krevetėmis

Klasikiniai patiekalai su šefo priedais suteikia patiekalui įdomesnį skonį ir aromatą. Šiuo atveju rizotas su baltuoju vynu ir krevetėmis praturtintas citrina, čiobreliais. Dėl išplėstos ingredientų sudėties patiekalas vertas šventinio stalo, nors ruošiamas kaip įprastas rizotas.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
86 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pikantiškas rizotas su baltuoju vynu ir krevetėmis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite svieste. Įpilkite stiklinę vyno, įberkite čiobrelių, juodųjų pipirų, lauro lapų. Pagardinkite druska.

Žingsnis 2

Pikantiškas rizotas su baltuoju vynu ir krevetėmis Žingsnis 2
Įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite ryžius, įpilkite šiek tiek sultinio ir supilkite, kai skysčio sumažės.

Žingsnis 3

Pikantiškas rizotas su baltuoju vynu ir krevetėmis Žingsnis 3
Suberkite smulkiai supjaustytus pomidorus, susmulkintas petražoles, pipirus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Kai ryžiai bus beveik paruošti, įberkite žiupsnelį petražolių, citrinos sulčių. Tada sudėkite krevetes, svogūnus. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos