Publikavimo data: 2024-05-25
Pikantiškas rizotas su baltuoju vynu ir krevetėmis
Klasikiniai patiekalai su šefo priedais suteikia patiekalui įdomesnį skonį ir aromatą. Šiuo atveju rizotas su baltuoju vynu ir krevetėmis praturtintas citrina, čiobreliais. Dėl išplėstos ingredientų sudėties patiekalas vertas šventinio stalo, nors ruošiamas kaip įprastas rizotas.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite svieste. Įpilkite stiklinę vyno, įberkite čiobrelių, juodųjų pipirų, lauro lapų. Pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite ryžius, įpilkite šiek tiek sultinio ir supilkite, kai skysčio sumažės.
Žingsnis 3
Suberkite smulkiai supjaustytus pomidorus, susmulkintas petražoles, pipirus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Kai ryžiai bus beveik paruošti, įberkite žiupsnelį petražolių, citrinos sulčių. Tada sudėkite krevetes, svogūnus. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos